Spring til indhold

Latterligt hippiepjat

Jacob Rebien har skrevet en lille ebog der hedder ‘Du er lavet af glad’. Du kan få den her. Jeg husker da jeg første gang så titlen at jeg var skeptisk. jeg husker også at jeg var skeptisk, når 3p-mennesker taler om at vi inderst inde bare er sunde. For hvad er det egentlig for noget hippiepjat?

Er det ikke som dengang, hvor mine ti år ældre kusiner boede på Møn sammen med ham der hed Pede? De lavede deres egne sæber og havde sex i store bunker, indtil de fandt ud af at de ikke kunne tjene penge på nogen af tingene. Når vi graver, tænkte jeg, så graver vi os ind til den sorte kerne. Og det, tænkte jeg, er det 3p ikke ser.

Men så så jeg at alt det der er den sorte kerne, ikke er kernen. Det der er den sorte kerne er tanker. Ikke andet end tanker som jeg selv laver.

Og når der ikke er tanker og der er stille, er der ingen kerne. Ikke en sort kerne, men heller ingen anden kerne. Når der ikke er tanker, er der plads til glæden.

Og det er lige der vi forstår vores verden allerbedst. Lige der hvor der ikke er tanker om noget. For så er der plads til glæden, så er der plads til bare at være i verden. Ikke forstille sig og ikke forestille sig at hvis jeg bare bliver mere som mine kusiner, bliver jeg lykkeligere eller bedre.

Og det er det der er så vildt ved at vi er lavet af glad. Vi skal ikke grave efter kernen. Vi behøver ikke gøre en skid. Led ikke efter glæden. Den er der allerede.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com