Spring til indhold

3p er ikke et værktøj

En gang imellem, når jeg taler med kienter eller andre om 3p, så kan de finde på at sige ting som “Jeg ved jo bedre, jeg kender jo principperne” eller “Jeg skal bare bruge noget af det der 3p”.

Men det understreger bare hvor svært det er at gå fra ‘forstå’ som at se det indlysende logisk rigtige i ræsonnementet om at tanker skaber følelser, til ‘forstå’ som den dybe fortåelse og accept der er i at indse at det er sådan det er og at det ikke er noget vi kan bruge som et redskab.

3p er ikke en smart Sigmund Freud, der ved at sige de rigtige ting til dig, får dig til at få det bedre med alle sine rigtige ord og begreber. Du har ikke en møtrik et sted der trænger til en stramning.

Det er med de tre principper som med tyngdekraften. De er der uanset om du forstår dem eller ej, men det kan være hjælpsomt at forstå at de findes og hvad de gør.

Tænk på hvordan tyngekraften er iinkorporeret i alt vi gør. Du lader ikke æg falde på gulvet med vilje, for du ved at de vil gå i stykker. Og det er ikke fordi vi forstår tyngdekraften intellektuelt. Men fordi vi ved hvad den gør ved et æg, der ikke holdes oppe.

Og den intellektuelle forståelse af de tre principper er helt ligegyldig. For de gælder om du forstår dem eller ej.. Helt som tyngdekraften.

Men det som Sigmund eller faktisk hvemsomhelst kan gøre, er at tale med dig, så du får lejlighed til at høre dig selv og måske derigennem opdage at de tre principper gælder alle. Uden undtagelse, og at der ikke er noget galt med dig. Men det er ikke din terapeut eller samtalepartner der kan se noget for dig. Du får din egne indsigter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com