Spring til indhold

Det er så dejligt at være fuld, så kan man ikke mærke noget!

  • af

Det er vist nok sådan snobberne i Rytteriet siger. Og der er noget om det. Når man er lidt fuld, er det som om alle bekymringer letter. Og det er nok derfor mange med forskellige typer af problemer kommer til at drikke eller selvmedicinere. Man vil gerne væk fra de tanker der gør livet så allerhelvedes hårdt.

Photo by Pixabay: https://www.pexels.com/photo/pink-panther-plush-toy-on-brown-bench-miniature-209620/

Og det er derfor medicin ofte virker på fx depression. Det gør en ligeglad med de slemme tanker og kan hjælpe med til at man får det bedre. Desværre har både spiritus og medicin bivirkninger. Og derfor skal man ikke tage det, hvis man overhovedet kan lade være.

Og hvis du bruger spiritus for at få hverdagen til at hænge sammen, har du brug for hjælp.

Men eksemplet kan hjælpe med at pege på at når vi forstår at vi ikke behøver tage vores tanker alt for alvorligt, bliver alting meget lettere. Og vi behøver ikke engang tage noget for at få det bedre.

Og det er ikke det samme som at være ligeglad. For selvom tankerne ikke er virkeligheden, så kan de være en hjælp til at navigere i verden. Vi kører i højre side af vejen, ikke fordi det er bedre end at køre i venstre, men fordi alle de andre gør det. I Japan og Storbritannien kører de i venstre side af vejen. Alt er fint bare vi har aftalt hvordan vi gør.

Så tanker eller regler om hvor vi placerer os på vejen er rigtigt gode, men de er ikke rigtige eller forkerte i sig selv.

Og det er derfor vi ikke behøver at tage vores tanker alvorligt. De er ikke noget i sig selv. De kunne være noget andet. Og vi bruger dem, hvis de er hjælpsomme. Ellers betyder de ikke noget.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com